[Wednesday 27 March 2019 00:35] - [54.87.18.165]

Scintilla Activities

This page shows an overview of future activities. For some activities there is the possibility to sign up on line.

The iCal and RSS feeds can be found on the top of the page.

By signing up for an activity you give permission for the processing of the photos taken during this activity.

[Dutch] Energy Top Talents

Friday 01 June 2018 08:45, energytoptalents.nl [Alliander]

In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is de Topsector Energie op zoek naar talentvolle aankomende MSc studenten voor het studiebeurs programma Community of Energy Top Talents (CETT). Naast een financiële ondersteuning van €2.400 per jaar voor een periode van twee jaar, krijg je de mogelijkheid om tijdens je masteropleiding inhousedagen, workshops en stages bij de deelnemende bedrijven te doen. Bovendien is er mogelijkheid tot het volgen van workshops voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld over presentatie skills of hoe je social media zoals LinkedIn het beste kunt inzetten om door toekomstige werkgevers gevonden te worden. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je carrière na je studie.

Als tegenprestatie vraagt de Topsector Energie jouw inzet om anderen, zoals studenten en scholieren, te inspireren over de energiewereld en om de unieke kansen daarin onder de aandacht te brengen. Daarnaast vragen we je om mee te werken aan een actief netwerk van energieprofessionals die in de toekomst blijvend met elkaar samenwerken om te komen tot innovatieve oplossingen voor energievraagstukken. Bij deelname aan de Community of Energy Top Talents wordt verwacht dat je je zo'n 8 uur per maand inzet.

Om in aanmerking te komen voldoe je aan de onderstaande selectiecriteria. Bovendien kun je in een brief motiveren waarom juist jij in aanmerking zou moeten komen voor deze studiebeurs en wat jou een excellente medewerker maakt voor de energiesector.

Selectiecriteria:

  • Je bent van plan om aankomend collegejaar aan een technische masteropleiding te starten;
  • Je gemiddelde cijfer in de bachelor tot nu toe is een 7.5;
  • Je hebt kennis over en affiniteit met de energietransitie;
  • Vanuit je eigen expertise ben je in staat de energieproblematiek breed te benaderen: dit vraagt vaardigheden op het gebied van samenwerken, relatiemanagement, innoveren en conceptueel denken;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift goed;
  • Je wilt deel uitmaken van een netwerk van energieprofessionals;
  • Je wilt je persoonlijk ontwikkelen.

Ben jij wat wij zoeken? Geef je dan nu op! Stuur voor 1 juni 2018 je CV en je motivatiebrief naar aanmelden@energytoptalents.nl. Na de CV-screening volgt er een centrale selectiedag. Deze dag zal in juni plaatsvinden. Houd de website en social media van CETT in de gaten voor updates! Wanneer je door de screening heen bent krijg je een uitnodiging voor deze selectiedag. Uiterlijk een maand na de selectiedag wordt bekend gemaakt of je de beurs toegekend krijgt. Het programma gaat 1 september 2018 van start.

[All activities]