[woensdag 17 januari 2018 20:58] - [54.82.57.154]

Bedrijfsprofielen

Op deze pagina vindt u de bedrijven die onze vereniging ondersteunen. Niet alleen financieel, maar ook met inzichten in het bedrijfsleven door middel van lezingen en excursies, symposia, studiereizen, etcetera.

De bedrijfsprofielen staan op een willekeurige volgorde.

Thales
Thales

THALES NEDERLAND


Actief in de sectoren Defence, Security en Transportion Systems. Thales Nederland is met meer dan 1.900 medewerkers de topaanbieder van high-tech banen. Bij Thales draait het om het leveren van oplossingen op het gebied van Safety en Security. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystemen voor marineschepen. Daarnaast leveren wij communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen aan zowel defensie als het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 68.000 medewerkers in ruim 50 landen, waarvan 22.000 werkzaam in R&D. Thales is daarmee één van Europa's grootste elektronicabedrijven en heeft wereldwijd een uitermate sterke positie.

In Nederland is ons hoofdkantoor gevestigd in Hengelo (+/- 1500 medewerkers). Sinds 1922 is onze vestiging in Hengelo wereldwijd marktleider in de laatste en meest innovatieve technologieën op het gebied van radarsystemen voor marineschepen. Buiten de vestiging in Hengelo kent Thales Nederland ook:
 • Huizen, Thales Land Defence, Cyber Security en Thales Transportion Systems (+/- 250 medewerkers). Wij richten ons met name op communicatiesystemen, en- netwerken, optronische systemen, oplossingen op het gebied van cyber security en de installatie en het onderhoud van OV-chip apparatuur.
 • Delft, de afdeling Research & Development op het gebied van radartechnologie en radarsystemen (+/- 25 medewerkers). Hier werken wij nauw samen met de TU Delft.
 • Eindhoven, Thales Cryogenics (+/- 90 medewerkers). Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en fabriceren van koeling systemen.
 • Enschede, T-Xchange (+/- 20 medewerkers). Dit R&D lab is opgestart in samenwerking met de Universiteit Twente en houden ons voornamelijk bezig met 'Serious Gaming'.
Binnen Thales Nederland zijn er veel verschillende mogelijkheden om je als ambitieuze engineer te ontwikkelen in zowel een technische als in een internationale omgeving. Thales is opgedeeld in 12 verschillende job families waar je tussen kunt schakelen wanneer jouw ambities en interesses door de tijd heen veranderen.

Ben jij geïnteresseerd om de techniek verder uit te diepen dan ondersteunt en begeleidt Thales je om als specialist op hoog niveau met andere vakgenoten te kunnen acteren. Is leidinggeven jouw ambitie? Dan is een functie als lijnmanager of programma manager een toekomstige mogelijkheid. Wil je ook andere vakgebieden leren kennen, dan word je misschien de brede generalist die zich ook internationaal staande kan houden.

Thales Nederland biedt daarnaast jaarlijks een keuze aan ruim 100 interessante stage- en afstudeeropdrachten, onder professionele begeleiding en met uitstekende faciliteiten.

Together- Safer- Everywhere

Meer informatie over een carrière bij Thales of over onze stage- en afstudeeropdrachten?
Ga dan naar www.thalescareers.nl.

WerkenBijThales.jpg

Klik hier voor de website van Thales.

Aankomende activiteiten door dit bedrijf

Geen activiteiten.

[Alle activiteiten]

Moteq BV
Moteq BV

Moteq

Intermediair voor hoogopgeleide technici

Moteq is sinds 1997 gespecialiseerd in de bemiddeling van ondernemende technici. Hoogopgeleide professionals die aan de slag willen in de elektrotechniek, industriele automatisering, installatietechniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde of civiele techniek.

Waarom is Moteq een goed startpunt voor jou?

 • Bewezen technisch specialist - waardevolle entrees bij de juiste opdrachtgevers in de techniek. Kijk voor referenties op www.moteq.nl
 • Een sollicitatie bij Moteq - vele ingangen bij relevante technische werkgevers
 • 95% vaste banen - de meeste dienstverbanden starten op projectbasis, maar worden vrijwel altijd omgezet in een vast dienstverband bij een van onze opdrachtgevers
 • Zekerheid van een contract - je ontvangt een gedegen arbeidsovereenkomst minimaal voor de duur van een jaar
 • Gevestigd in Amsterdam, Hengelo en Utrecht - altijd een vacature in jouw regio
 • De Moteq aanpak

 • Trefzeker - je eigen contactpersoon die jouw situatie en jouw wensen echt kent
 • Altijd terugkoppeling - zo mogelijk binnen 24 uur
 • Alleen met jouw toestemming - vanzelfsprekend stellen we je uitsluitend voor aan de opdrachtgevers die voldoen aan jouw wensen en alleen mét jouw toestemming
 • Voor de beste technische banen

  Alle voorkomende functies binnen de elektrotechniek, mechatronica, machine- en apparatenbouw, kunststoftechniek,metaalbewerking, proces engineering, productietechniek, staalbouw, industriële productontwikkeling, automotive, installatietechniek, klimaattechniek, beheer en onderhoud, industriële automatisering, bouwkunde (aannemers B&U), architectuur, ingenieurs- en adviesbureaus, GWW, rail en bijvoorbeeld verkeerstechniek. Daarnaast hebben we volop vacatures in aanverwante richtingen zoals technische natuurkunde, chemische technologie en technische bedrijfkunde.

  Interesse?

  Je bent van harte welkom om nader kennis te maken.

  Moteq Hengelo: 074 250 85 77 (vraag naar Frank Nijhof of Ferry van de Rhee)
  E-mailadres: frank@moteq.nl, ferry@moteq.nl of eenvoudig naar info@moteq.nl
  Website: www.moteq.nl

  Klik hier voor de website van Moteq BV.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Tebodin
  Tebodin

  Tebodin

  Tebodin is een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Samen met meer dan 4.900 collega's vanuit 25 landen lever je een bijdrage aan grote en kleine projecten, enkelvoudig en multidisciplinair. Kies voor Tebodin en je kiest voor sfeer, vrijheid en diversiteit.

  Sfeer

  Kom binnen bij Tebodin en ervaar direct een hechte sfeer. Van receptioniste tot aan leidinggevende word je vriendelijk ontvangen. Tebodin is een groot ingenieursbureau, maar op elke vestiging gaat iedereen 'close' met elkaar om. Je collega's zijn serieus met hun vak bezig, maar er wordt ook gelachen. Je nette pak draag je naar een klant, maar op kantoor is een spijkerbroek en overhemd ook prima. Leer je collega's nog beter kennen en ga mee met de leuke personeelsuitjes van Young Tebodin en de personeelsvereniging.

  Vrijheid

  Heb je goede ideeën? Grote kans dat je ze bij Tebodin direct mag uitvoeren. Je krijgt genoeg ruimte om eigen initiatieven te ontwikkelen, maar ook om je eigen carrièrepad te volgen. Heb je de juiste capaciteiten en heb je goed voor ogen hoe je wilt groeien in je carrière, dan krijg je bij Tebodin alle ruimte.

  Diversiteit

  Tebodin heeft alle disciplines in huis als het om engineering en consultancy gaat. De verschillende vakdisciplines werken volop samen en collega's zoeken elkaar snel op. Tebodin is actief in vele markten, onder andere: olie & gas, farmacie, voedingsmiddelen, milieu, energie, vastgoed en infrastructuur. Kom jij werken bij Tebodin, dan krijg jij de kans om bij bedrijven in al deze verschillende markten een kijkje in de keuken te nemen. Tebodin is onderdeel van Bilfinger Industrial Technologies GmbH, een subgroep van Bilfinger SE, een internationaal opererende 'engineering and services' onderneming. Wil jij stagelopen of werken bij Tebodin, solliciteer direct op www.werkenbijtebodin.nl .

  Klik hier voor de website van Tebodin.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Arcadis
  Arcadis

  Arcadis


  Bedenkt, ontwikkelt, levert resultaat

  Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Bij Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeen en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden alsmede marktconforme arbeidsvoorwaarden.

  Profiel Student

  Kennis in praktijk brengen. (Samen)werken binnen projecten. Verantwoordelijk voor een onderdeel van het geheel. Ontdekken wat Arcadis doet. Inzicht in Arcadis, het bedrijf, haar cultuur, haar mensen, haar mogelijkheden. Ondervinden wat ondernemerschap betekent. Een scala aan opdrachten. Ruimte en verantwoordelijkheid. Het eerste netwerk opbouwen.

  Bij Arcadis zijn we op zoek naar gedreven studenten, enthousiaste starters, getalenteerde young professionals en ambitieuze professionals. Kijk hier of je opleiding aansluit bij ons werkveld.

  We organiseren voor studenten en bijna afgestudeerden Inhouse dagen, waarover je hier meer informatie aantreft.

  Startfuncties
  Bij Arcadis werk je met net zo gedreven collega's aan prestigieuze projecten. We bieden je een hoge mate van vrijheid om taken zelfstandig in te vullen en de mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines. Daarnaast krijg je alle ruimte om in een informele sfeer optimaal te functioneren en jezelf te ontwikkelen.

  Er is een Arcadis-trainingsaanbod beschikbaar dat jaarlijks wordt opgesteld. Gericht op thema's als: klant, de rol als leidinggevende, projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Maak kennis met The Young Part, onze jongerenvereniging die jonge medewerkers de mogelijkheid biedt om het bedrijf in de volle breedte te leren kennen. Ook goed om te weten: starters met uiteenlopende studierichtingen kunnen bij Arcadis terecht.

  Carrièremogelijkheden
  Bij Arcadis zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aangezien we in multidisciplinaire teams werken is het altijd mogelijk om eens te kijken wat je buurman/vrouw nu precies voor dagelijkse werkzaamheden vervult. Daarnaast is er het Europese programma ‘Imagineers’, speciaal ontwikkeld voor werknemers die nog maar kort bij Arcadis werken. Gedurende het gehele programma werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gedurende een jaar volg je trainingen op het gebied van communicatie, commercie en persoonlijke effectiviteit; je eigen talenten en competenties staan hierbij centraal. Tussentijds heb je intervisiebijeenkomsten waarin je samen met je collegadeelnemers vanuit heel Europa werkt aan persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Tijdens de trainingen ontmoet je niet alleen de andere deelnemers, maar zijn er diverse gastoptredens van collega's die jou meenemen in hun ervaringen en loopbaan.

  Daarnaast bestaat er het ‘Global Shapers’ programma. Dit is een programma voor 100 jonge Arcadianen met maximaal 5 jaar werkervaring vanuit de hele wereld waarin een probleemstelling getackeld wordt. Je zult de internationale collega’s ontmoeten via skype en via de slotbijeenkomst ergens op de wereld.

  Sollicitatieprocedure
  Op onze carrièresite vind je de openstaande vacatures. Hierop kun je online solliciteren. Jouw sollicitatie komt direct terecht bij ons team Recruitment. Zij bekijken je profiel en bespreken het met de juiste mensen binnen ons bedrijf. Wij sturen jou zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging van de sollicitatie. Vervolgens ontvang je informatie over de vervolgstappen of een afwijzing waarbij we aangeven waarom je vooralsnog niet voor een gesprek wordt uitgenodigd. Zodat je snel weet waar je aan toe bent.

  Klik hier voor de website van Arcadis.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  TNO
  TNO

  Wil je grensverleggend werk doen in multidisciplinaire projecten, op zoek gaan naar nieuwe kennis? Wil je klanten helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen? Ben je ambitieus, energiek, een denker én doener?

  Vliegende start

  Als starter bij TNO kun je vele kanten uit. Je kunt jezelf zowel in de diepte als in de breedte ontwikkelen. Of je nu boardroom consultant wilt worden of toponderzoeker. Of je jezelf ziet als R&D-engineer of als projectleider. TNO biedt je fascinerende vooruitzichten, waarbij je zelf grote vrijheid en verantwoordelijkheid hebt bij het inrichten van je eigen carrièrepad. Vanaf het moment dat je in dienst treedt is er veel aandacht voor jouw loopbaanontwikkeling, onder andere via het speciale Talent Development Programme of het traineeship. Als nieuwe collega doorloop je een uitgebreid introductie- en opleidingprogramma om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen en een vliegende start te geven bij TNO.

  Jouw ontwikkeling

  TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vanaf het moment dat je in dienst treedt bij TNO, is er alle aandacht voor loopbaanontwikkeling. Als nieuwe medewerker doorloop je een uitgebreid onboardingprogramma. Een belangrijk onderdeel daarvan is een training op het gebied van zelfsturing, zodat je zelf richting kunt geven aan je verdere loopbaan. Je kunt je loopbaan binnen de toegepaste technologie, commercie, consultancy, project- of lijnmanagement of binnen de staf en ondersteuning vormgeven.

  Sandra Lemmens

  Sandra.Lemmens@tno.nl

  Klik hier voor de website van TNO.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Maxon Motor
  Maxon Motor

  maxon motor benelux is the solution partner in motion. We provide engineering and production services in the area of precision drive solutions. From concept development, through basic design to detailed engineering and production. The combination of mechanics and electronics, mechatronics, requires specific knowledge and understanding of both expertise areas. At maxon, we combine these two disciplines with our in-depth knowledge and experience with drive systems and design solutions for extreme conditions.

  maxon motor is a worldwide leading supplier of components and systems in the precision drive technology sector. Our headquarters are situated Switzerland, with other production facilities in Germany, Hungary, South Korea and The Netherlands. With subsidiaries and agencies in 40 countries, maxon has a global presence.

  maxon motor's drive solutions are used in a variety of industries, e.g. medical, space, aerospace, industrial machinery and maritime applications.

  Klik hier voor de website van Maxon Motor .

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Witteveen+Bos
  Witteveen+Bos

  Ingenieursbureau van topklasse

  Witteveen+Bos behoort met bijna 1000 medewerkers tot de top 10 van de Nederlandse ingenieursbureaus. We bieden onze opdrachtgevers waardevolle adviezen en hoogwaardige ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. We willen een advies- en ingenieursbureau van topklasse zijn. Een brede nationale en internationale oriëntatie op onze markten is hierbij van groot belang. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. We hebben zes vestigingen in Nederland en tien vestigingen in het buitenland.

  Multidisciplinaire en grensverleggende projecten

  Kies je voor een baan bij Witteveen+Bos, dan kies je voor afwisseling en uitdaging in veelal multidisciplinaire projecten, die uitdagend en grensverleggend zijn. Zo leveren wij bijvoorbeeld een bijdrage aan de Planstudie Afsluitdijk, de Botlekbrug bij Pernis, Ruimte voor de Rivier-projecten en Masterplan Jakarta. Onze advieswerkzaamheden omvatten het gehele traject van planstudie, ontwerp en engineering, besteksvoorbereiding tot en met de uitvoeringsbegeleiding en projectmanagement.

  Wie werken er bij ons?

  Onze ingenieurs en adviseurs hebben een achtergrond in de civiele techniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, milieukunde, bouwkunde of een andere technische discipline. De discipline elektrotechniek passen we binnen verschillende vakgebieden op diverse wijzen toe, bijvoorbeeld voor de besturing en installatie van waterzuiveringen, beweegbare bruggen en op het gebied van railinfrastructuur.

  Wij verwachten van onze medewerkers dat zij de ambitie hebben om echt goed te worden in hun vak en daarom willen investeren in hun ontwikkeling. Wij stimuleren die ontwikkeling door uitdagende en afwisselende werkzaamheden aan te bieden in leuke en vernieuwende projecten. Op deze wijze kunnen onze professionals zich ontwikkelen tot uitstekende experts, projectleiders en teamworkers.

  Pas afgestudeerde medewerkers nemen deel aan een speciaal opleidingstraject, het 'Starterstraject'. Hierbij volgen zij in groepsverband een aantal interne trainingen zoals projectmatig werken en adviesvaardigheden.

  Stage lopen, afstuderen, business courses of werken

  Wil jij in de praktijk kennis maken met een ambitieus ingenieursbureau, dan is Witteveen+Bos een goede plek voor jou om stage te lopen, een afstudeer-opdracht uit te voeren of te werken . Ieder jaar organiseren we ook diverse business courses, op 7 mei a.s. bijvoorbeeld over de Botlekbrug bij Pernis.

  Klik hier voor de website van Witteveen+Bos.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Nedap NV
  Nedap NV

  Nedap is een fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor relevante thema's. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld, slimme netwerken voor duurzame energie zijn slechts een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt.

  Bij Nedap werken technici, productontwikkelaars, business developers en marketeers. Allemaal hebben zij hetzelfde doel: markten in beweging brengen met technologie die er toe doet! Het succes van Nedap is gebaseerd op creativiteit, fundamenteel begrip van technologie en elektronica, en een zeer goede samenwerking met onze klanten. Onze ideeën over markt en technologie vertalen wij in producten die over de hele wereld verkocht worden.

  Werken bij Nedap is snel schakelen

  Nedap heeft een open bedrijfscultuur die creativiteit en ondernemerschap stimuleert. De organisatie bestaat uit 10 marktgroepen met elk z'n eigen specialisme. Elke unit ontwikkelt voortdurend nieuwe ideeën en producten en vermarkt deze zelf. De kracht van Nedap is de interactie tussen de verschillende units. Door met je collega's ideeën en knowhow uit te wisselen kun je binnen Nedap snel schakelen.

  Bij Nedap moet je het zelf maken

  Nedap biedt haar medewerkers de kans om te ondernemen in technologie die er toe doet. Door de platte organisatie is het niet de plaats in de hiërarchie die telt maar de kwaliteit van je argumenten. Eigen initiatief, doorzettingsvermogen en persoonlijk ondernemerschap zijn daarbij cruciaal. Persoonlijk ondernemerschap staat binnen Nedap voor het nemen van verantwoordelijkheid en het omzetten van ideeën in actie.

  Nedap is altijd op zoek naar net die paar mensen die succesvol kunnen zijn bij ons bedrijf. Daarbij telt niet zozeer wat je de afgelopen jaren allemaal gedaan hebt, maar wat je de komende jaren nog wilt leren. Waar het om gaat is dat je je bij ons continu verder ontwikkelt en nieuwe inzichten verwerft. Dat is belangrijk voor ons en belangrijk voor jezelf. Als jij je daarin herkent, willen we graag met je praten.

  De N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek "Nedap" is opgericht in 1929, genoteerd aan de beurs sinds 1947 en is met ruim 680 medewerkers wereldwijd actief.

  Kijk op http://lifeatnedap.com/vacatures voor alle vacatures of op http://lifeatnedap.com voor meer leuks over Nedap.

  Klik hier voor de website van Nedap NV.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Alliander
  Alliander

  Wat doet Alliander

  Wij zijn een groot Nederlands netwerkbedrijf en zorgen ervoor dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag aan werken. Ons netwerkbedrijf bestaat al 100  jaar. Je

  kunt ons dus gerust experts noemen in het ontwikkelen, onderhouden en beheren van energienetwerken. We gebruiken de nieuwste technieken en IT om energiestromen over die netwerken te volgen. En we helpen klanten om over te schakelen naar duurzame vormen van energie.

   

  Onze bedrijfscultuur

  Bij Alliander werken mensen met  een scherp gevoel voor de behoeften van onze klanten. Mensen die actief contact maken, die zich verdiepen in de ander en bereid zijn om elkaar verder te helpen. Onze professionals gaan doordacht te werk in een complexe en dynamische omgeving. Elke dag oefenen we met passie en liefde ons vak uit en zoeken we samen naar nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren. Wil jij ook bijdragen aan onze ambities? En wil je werken in een inspirerende omgeving met  veel persoonlijke aandacht en de ruimte voor jouw ideeën? Dan kun je bij Alliander zeker je energie kwijt.

   

  Wat kun jij doen?

  Bij Alliander kies je je eigen uitdaging. Je kunt kantoren helpen om slim energie te besparen, of een haalbaarheidsonderzoek doen naar de distributie van meer  energie met  minder kabels. Of je onderzoekt of er op een locatie als de Amsterdamse Zuidas straks meer  energie kan  worden opgewekt dan  er verbruikt wordt. Omdat het energielandschap volop in ontwikkeling is, zijn jouw mogelijkheden eindeloos.

   

  Diverse Traineeships

  Op weg naar een duurzame toekomst nemen we graag het initiatief. En dat verwachten we ook van jou als trainee. Of je nu voor ons technisch, financieel, IT of management trainee- ship kiest: we dagen je uit om met  vernieuwende ideeën te komen.

   

  Cijfers en feiten

  Locatie hoofdkantoor

  Arnhem

  Jaar van oprichting

  2009

  Vestigingen (Nederland /

  wereldwijd)

  13 Nederland, 1 Duitsland

  Aantal werknemers

  7.240

  Aantal klanten

  3 miljoen

  Omzet in 2015

  1,6 miljard

  Gemiddelde leeftijd werknemers

  45 jaar

  Man/Vrouw verhouding

  Percentage mannen  80%, vrouwen 20%x

  Aantal jaarlijks  aan te nemen academici

  600 per jaar

  Aantal stageplaatsen academici

  100 per jaar

  Meer informatie

  Als jij wilt investeren in een mooie toekomst, investeren wij graag in jou. Ontdek jouw uitdaging op werkenbijalliander. com.

   

  Contactgegevens recruiters

  Harriet Overgaauw en Annalyn Brugman

  werkenbij@alliander.com

  Utrechtseweg 68, Arnhem

  Telefoon +316-25064646

  Klik hier voor de website van Alliander.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  DEMCON
  DEMCON

  DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech systems, industrial systems, embedded systems en medical devices
  DEMCON is een snel groeiende onderneming die opdrachtgevers met een breed scala aan competenties ondersteunt. Als system supplier kan DEMCON de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. In ruim twintig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de 
  DEMCON Groep (met anno 2016 ruim 250 medewerkers).
  Het hoofdkantoor is gevestigd in Enschede en 
  nevenvestigingen zijn er in Eindhoven, Amsterdam, Oldenzaal, Roden en Münster (D). DEMCON heeft wereldwijd klanten, van Nederland en Duitsland tot Azië en de VS.

  Mechatronica is het multidisciplinaire specialisme van DEMCON en dat betekent dat mechatronic systems engineering de centrale discipline is, het ‘mechatronisch geweten’ binnen DEMCON. Daarnaast zijn er sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van de klant. Productie kan DEMCON compleet verzorgen, van prototyping en productie-engineering tot inrichting van de supply chain en assemblage in eigen huis. Daarvoor beschikt DEMCON over de specialistische kennis, het internationale toelevernetwerk en de geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een uitgebreide cleanroom.
  De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende 
  projecten op te pakken, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en -capaciteit verder uit te breiden.
  DEMCON heeft zich van een bedrijf met Twentse roots ontwikkeld tot een Nederlandse onderneming met internationale reikwijdte. Voor junior en senior talent vanuit een diversiteit aan opleidingen, ervaringen en interesses biedt DEMCON een intellectueel uitdagende en sociaal boeiende werkomgeving.

  Klik hier voor de website van DEMCON.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  USE system engineering
  USE system engineering

  Over USE
  USE System Engineering is een hightech systeemontwikkelaar voor hoofdzakelijk de infrastructurele markt. Sinds 1993 is USE System Engineering - member TKH groep - een innovatieve, succesvolle en enthousiaste aanbieder van oplossingen met innovatieve producten. Wij ontwerpen en produceren technologiën voor applicaties in hoofdzakelijk de sectoren verkeer, water en voeding. We voorzien klanten van slimme en bruikbare concepten, systemen en producten en bieden totaaloplossingen op het gebied van elektronica, software, optica en magnetisme. Wij geloven dat met de technologie van USE het gebruik van de oplossing sneller, veiliger en efficiënter wordt. Door direct met onze (eind) gebruikers samen te werken, wordt veel domeinkennis verkregen en wordt deze door ons ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe concepten en producten. Op deze manier dragen wij bij aan het ontwerpen en produceren van state-of-the-art concepten, producten en systemen.

  Word ook USEr!
  Gezien de ontwikkelingen en de enorme groei van de organisatie zijn we op zoek naar professionals om het team te versterken! Heb jij een goede vakkennis op HBO/WO niveau op het gebied van elektrotechniek of informatica? Dan zouden wij graag in contact met je willen komen om het een en ander toe te lichten en om jou te voorzien van meer informatie. Zowel over de organisatie als over de openstaande vacatures.

  Klik hier voor onze actuele vacatures.

  Werken bij USE is...

  • Werken in een wereld met revolutionaire projecten
  • Vooruitdenken
  • Vakmanschap
  • High-tech productontwikkeling
  • Innovatief
  • Out of the box denken - oplossingsgericht denken
  • Zelfontplooiing
  Kortom, herken jij jezelf in de werkwijze en kernwaarden van USE en zoek je een uitdagende baan, stage of afstudeerplaats? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar cv@usetechnology.nl

  USE is in ontwikkeling! Ontwikkel mee en word USEr!

  Klik hier voor de website van USE system engineering.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Ricardo Rail
  Ricardo Rail

  Werken bij Ricardo Rail

  Ricardo Rail, gevestigd in Utrecht, is met 220 medewerkers het toonaangevende advies- en ingenieursbureau in de railsector. Het is onderdeel van Ricardo plc, een internationaal bedrijf met    vestigingen in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika en Azië.

  Onze consultants en engineers geven advies over de aanschaf, instandhouding en prestatieverbetering van treinen, trams en metro’s, de spoorinfrastructuur en de interactie tussen infrastructuur en materieel.  Onze organisatie is een ‘spin in het railweb’: in Nederland werken wij o.a. voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland zijn o.a. Siemens, Bombardier, Alstom en Infrabel onze opdrachtgevers. Daarnaast werken wij met onze zusterbedrijven aan interessante internationale projecten.

  Als (junior) consultant voer je onder begeleiding, maar ook zelfstandig, projecten en onderzoeken uit voor en met klanten. Je werkt in een inspirerende omgeving met collega professionals en levert, waar mogelijk, een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe dienstverleningsconcepten en producten. Ricardo is een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

  Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe talenten. Onze interesse gaat uit naar kandidaten met een opleiding op HBO / WO-niveau (Werktuigbouwkunde, Electrotechniek of hiermee vergelijkbaar) en affiniteit met techniek: 

  - Ondernemende persoonlijkheid, gericht op het adviseren van klanten en werken in projecten;
  - Bereidheid om te participeren in aansprekende (internationale) projecten;
  - Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  - Zelfstandig, resultaat- en klantgericht;
  - Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

  Voor meer informatie: http://rail.ricardo.com  en www.werkenbijricardorail.nl

  of neem contact op met:

  Fabian Peek
  Corporate Recruiter
  Ricardo Rail
  Email: Fabian.peek@ricardo.com
  Mobile: +31 (0)6 45328411

  Ricardo Nederland B.V.
  Catharijnesingel 33,3511 GC Utrecht
  P.O. Box 2016, 3500 GA Utrecht

  Website:
  rail.ricardo.com
  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricardo-rail
  Magnet.me: http://www.magnet.me/connect/ricardo-rail 

  Klik hier voor de website van Ricardo Rail.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  Rijkswaterstaat
  Rijkswaterstaat

  Asfalt ontwikkelen dat fluistert. Files voorkomen met big data. Doorstroming inventariseren met drones. Overstromingen tegengaan met innovatieve en wereldwijd unieke methodes. Bij Rijkswaterstaat krijg je de kans om als student of starter bij te dragen aan de mooiste en meest prestigieuze infrastructurele projecten. Projecten waarover je later met trots zegt: “Daar heb ik aan meegewerkt!”

  Nederland is nooit af. We zijn als Rijkswaterstaat ons land altijd aan het verbeteren. Of we nu de natuur meer ruimte geven, geluidsoverlast terugdringen of zorgen voor betere bereikbaarheid: met elk project bouwen we verder aan ons land. Hierbij blijven we innoveren en maken we gebruik van slimme en toekomstvaste technologieën. Of je nu stagiair, afstudeerde, promovendus, trainee of professional bent: de mogelijkheden bij Rijkswaterstaat zijn oneindig. Je werkt aan de mooiste en meest prestigieuze projecten. Daar komt niet alleen Nederland, maar ook je carrière verder mee. Als starter bij Rijkswaterstaat krijg je namelijk de ruimte om jezelf te ontwikkelen en inhoudelijk te versterken. Dat is waar het om gaat en wat jij gaat doen!

  Bij Rijkswaterstaat maak je deel uit van een ambitieuze groep mensen die grootse projecten realiseert. Je eigen inbreng is daarbij essentieel. Maar natuurlijk kijken wij ook of jouw inzet bijdraagt aan de doelstellingen en taken van RWS. Inhoudelijk kun je op tal van vakgebieden aan de slag, maar de nadruk ligt op technische disciplines, ICT, Informatievoorziening en Inkoop.

  Rijkswaterstaat hecht veel waarde aan jonge mensen in de organisatie. Zo ontwikkelen we steeds meer trainee- en professional programma’s. Is het aantal stagiairs en afstudeerders dat we hebben rondlopen sterk groeiend. En brengen we de jonge mensen binnen de organisatie regelmatig met elkaar in contact. Met elkaar en met de leiding van de organisatie. Zodat we goed weten wat er leeft.

  Wij hebben naast startersfuncties en stageplekken de volgende programma’s: traineeship, professional programma ICT, professional programma Techniek, junior consultancy pool ICT en het Inkoop Traineeship. Kijk voor de huidige mogelijkheden op onze site: https://werkenbij.rws.nl/.

   

  Klik hier voor de website van Rijkswaterstaat.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  IMS
  IMS

  IMS  Sneller – kleiner - beter

  Bij IMS kun jij mee werken aan de productie van de toekomst, door innovatieve oplossingen te bedenken om productie te automatiseren en te optimaliseren.

  IMS is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van turn-key productielijnen voor de productie van kleine, complexe producten. Voorbeelden van zulke producten zijn het cameralensje in een smartphone en sensoren in auto’s. We leveren oplossingen aan klanten over de gehele wereld, die gebaseerd zijn op onze diepgaande kennis van productieprocessen, op innovatieve productietechnologieën en op grondig inzicht in de behoeftes van de klant.

  Daarnaast maken we met IMS Research producten en processen maakbaar aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en door testopstellingen en prototypes te realiseren.

  Onze productieoplossingen zorgen dat de klant zijn nieuwe producten sneller op de markt kan brengen, zijn kostenefficiënt door een kleiner vloeroppervlak te gebruiken en brengen onze klanten naar een betere marktpositie.

  Werken bij IMS

  Wil jij werken in een internationaal georiënteerde omgeving, een tastbare bijdrage leveren aan het succes van booming industrieën en overzie je graag het hele proces? Dan kun je het bij IMS gaan maken.

  Voor meer informatie over een carrière bij IMS of over onze stage- en afstudeeropdrachten, ga je naar www.ims-nl.com/jobs.  

  Klik hier voor de website van IMS.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  IMS Technical Challenge

  donderdag 08 februari 2018 13:00, Einsteinstraat 16, Almelo [Extern]

  Op donderdag 8 februari organiseert IMS in samenwerking met WIMM weer een Technical Challenge. Op deze woensdagmiddag ben jij van harte uitgenodigd om samen met een aantal engineers van IMS aan de slag te gaan met een interessante case. De uitdaging van deze case is om de cycle time van de machines die lenzen produceren voor onder anderen de automotive en telefonie industrie te minimaliseren.

   

  De case is geschikt voor mensen met een werktuigbouw, elektrotechniek, advanced technology, technische natuurkunde en technische informatica achtergrond. 

   

  Het programma is als volgt:

   

  13:00 - 13:30 uur: Inloop, inclusief lunch

  13:30 - 14:00 uur: Introductie WIMM & IMS + uitleg case

  14:00 - 16:00 uur: Case

  16:00 - 16:40 uur: Presentaties van de groepen

  16:40 - 17:00 uur: Terugkoppeling van IMS met prijsuitreiking

  Vanaf 17:00 uur:   Borrel + mogelijkheid tot rondleiding

   

  De Technical Challenge wordt gehouden bij IMS. Wij zijn gevestigd aan de Einsteinstraat 16 in Almelo. Dit is ongeveer een kwartiertje lopen vanaf station Almelo de Riet of 5 minuten vanaf bushalte Nijreessingel (lijn 51).

   

  Opgeven kan via www.wimmtraineeship.nl/activiteiten/technical-challenge-ims, voor vragen kun je contact opnemen met Arjen Goudt van WIMM traineeship. Je kunt hem bereiken op arjengoudt@wimmtraineeship.nl of bel 06 – 22 86 40 14.

   

   

  Wie zien je graag op donderdag 8 februari!

  [Alle activiteiten]

  AME
  AME

  Applied Micro Electronics "AME" B.V.

  provides solutions within the disciplines of Research, Design, Development and Manufacturing of electronics, mechatronics and embedded software. At AME you will be working on a broad scale of projects for customers in the field of offshore, consumer lighting, smart energy, infrastructure, automotive and building automation. In a team of professionals you will develop high-tech products in the field of electronics, embedded software and mechanics. As a young professional you will have vast attention of your senior mentor who will help you to develop yourself and will introduce you to the relevant training programs. The project team you will be working in, consists of engineers with various technological backgrounds:

   

  Electronics development

  The electronics development group provides state-of-the-art electronics with high quality. The group has a very strong mixed signal track record, providing solutions with analog components as well as high speed DSP, complex controls and RF technology. A key strength is the close cooperation with de Manufacturing unit resulting in excellent Design for Test (DfT), Design for Manufacturing (DfM) and Cost of Goods (CoG).

  Embedded software development

  The embedded group excels in fast time to market and flexible, yet solid, robust, and thoroughly qualified software. It has strong competencies in micro controller firmware development, Linux embedded software development and Windows CE software development on a whole series of platforms and chip sets. They provide custom components but they also leverage on a suite of key software components.

  Mechanical development

  The mechanics group concentrates on product design as well as on the automation of the in-house manufacturing facilities. Product design, including the necessary moulds and tooling is done within this group. Besides that, simulations on strength, lifetime and user interaction are performed. Special tool, machine and robot design supports AME operations to highly automate the manufacturing of a complete product.

   

  Klik hier voor de website van AME.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]

  ASML
  ASML

  BE PART OF PROGRESS

  We make machines that make chips; the hearts of the devices that keep us informed, entertained and safe. Devices that improve our quality of life and help to tackle the world’s toughest problems. We build some of the most amazing machines that you will ever see, and the software to run them. Never satisfied, we measure our performance in units that begin with pico or nano.

   

  GRADUATES: START YOUR CAREER AT ASML

  ASML offers opportunities for graduates from practically every technical field. You will be working with people from around the world. We believe that those different backgrounds, nationalities and perspectives make us better. We know that an open mind is a creative mind. We support networks such as Young ASML, Women@ASML, Pink ASML or Seniors@ASML. And because there’s more to life than work, you can join your colleagues in anything from running, cycling, football, sailing or skiing in one of the sports teams.

  We offer a fulfilling career, not just a job. We reward employees competitively and provide coaching, training and personal career development. Flexibility, enthusiasm, ambition and customer focus are the foundation for a world of opportunity.

   

  Check it out at www.workingatasml.com/students.

   

   

   

  Animation About ASML: https://www.youtube.com/watch?v=TsHd0fCzhNg&t=13s

  Video working at asml: https://www.youtube.com/watch?v=qXpAMguP-vQ

   

  Klik hier voor de website van ASML.

  Aankomende activiteiten door dit bedrijf

  Geen activiteiten.

  [Alle activiteiten]