[woensdag 1 december 2021 16:37] - [54.165.57.161]

Scintilla's Jaarboek Commissie

Vanwege de vele leuke, spannende en leerzame activiteiten die Scintilla het collegejaar 2010/2011 heeft bewerkstelligd, georganiseerd en meegemaakt, wordt ook dit jaar een jaarboek geproduceerd. Al sinds enige tijd is Scinitilla's Jaarboek Commissie (SJaCo) hard aan het werk om een prachtig boekwerk te produceren voor Scintilla-leden.

Hieronder volgt wat meer informatie:

Het thema van het jaarboek dit jaar is: Memories

Iedereen heeft de afgelopen jaren zijn/haar goede en slechte herinneringen, misschien wel de ene memory overflow na de andere, om het even over een andere flank te knallen (gooien gaat niet zo hard). Ook kun je een goed, middelmatig of slecht geheugen hebben (misschien wel helemaal geen), zowel als persoon als elektronica. Met verschillende snelheden en energieverbruik. Dat is het leuke aan dit thema: je kunt het zowel op je zelf reflecteren als op wat je in het dagelijks leven gebruikt, je nieuwe Android toestel, je nieuwe Appel of peer (mag ook oud). 

Voor wie?

Het jaarboek dat gemaakt wordt door de SJaCo van de E.T.S.V. Scintilla is bestemd voor alle leden van de vereniging. Het uitkomen van het jaarboek gaat gepaard met de Diesborrel van Scintilla, waarbij je het jaarboek vers van de pers in ontvangst kunt nemen. De leden van de jaarboekcommissie zijn er dan ook bij en zullen graag het jaarboek voor je signeren. Op de borrel kun je gratis bier drinken en natuurlijk het boek even doorbladeren! Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, kun je altijd later nog (zolang de voorraad strekt) het jaarboek ophalen in de Scintillakamer. Vraag ernaar bij een bestuurslid.

Inhoud van een jaarboek

Het jaarboek van Scintilla bevat een veeltal erg interessante onderdelen. Het uiteindelijke jaarboek wordt niet door de commissie zelf geheel geschreven. Daarvoor worden verschillende personen gevraagd, zoals (oud-)bestuursleden, actievelingen, docenten en personen uit het bedrijfsleven. Hieronder vind je een overzicht van de onderdelen die je in het jaarboek tegen zult gaan komen.

Voorwoord
Voor het schrijven van het voorwoord worden vaak vooraanstaande personen gevraagd. Denk hierbij aan de Rector Magnificus van de UT, of de opleidingsdirecteur van Elektrotechniek. Vaak vinden zij het een enorme eer om iets toe te voegen aan het jaarboek, waardoor deze stukjes erg leuk zijn om te lezen.

Bestuur
Zonder bestuur geen Scintilla, dus zowel het huidige als het oud-bestuur zullen vertellen wat zij het afgelopen jaar gedaan hebben. Handig om later even na te zoeken wie er ook alweer in het bestuur zaten!

Commissies
Ook zonder commissies betekent Scintilla niet zo veel. De commissies doen stuk voor stuk verslag wat zij het afgelopen jaar hebben georganiseerd en meegemaakt. Veelal zijn er ook foto's terug te vinden van de activiteiten die zijn geweest. Misschien sta je er zelf ook nog wel op!

Leerstoelen
Wat deed SAS ook al weer? En waar zijn ze bij ICD op dit moment mee bezig? Medewerkers van leerstoelen zullen uitleggen wat zij allemaal aan onderzoek doen. Zeer interessante elektrotechnische artikelen met vaak verduidelijkende foto's erbij zorgen ervoor dat jij precies weet wat er in de rest van het gebouw gebeurt. Zeker ook handig om door te lezen op het moment dat je een masterkeuze moet maken.

Andere (studie)verenigingen
In dit gedeelte stellen andere studieverenigingen zich voor. De zogenaamde zusterverenigingen, studieverenigingen voor elektrotechniek in andere steden, zijn gevraagd om een bijdrage te leveren. Ook stukjes van andere studievereniginen van de UT, zoals Inter-Actief van Informatica en Abacus van Toegepaste Wiskunde, zullen aan bod komen. Ook Elysium, de vereniging voor afgestudeerde EL'ers, zal een bijdrage leveren.

Varia
Er is in het jaarboek ook plaats voor stukjes die ingestuurd worden op initiatief van personen zelf. Heb jij ook een leuke bijdrage voor het jaarboek? Stuur het dan vooral op naar de commissie!
In dit gedeelte is er verder plaats voor het beroemde en beruchte quotes-overzicht en het Scintilla book of Records. Wie heeft de meest onzinnige quote gemaakt in de SK en wie eet er nou het meeste chips van alle actievelingen? Hier kun je het terugvinden.

Smoelenboek
Het populairste gedeelte van het jaarboek is altijd het smoelenboek. Alle leden van Scintilla staan hier in met een foto! Zoek jezelf en je medestudenten op en bekijk de foto die ooit in de intro van je is gemaakt. Mocht je graag met een andere foto in het jaarboek willen staan, dan kun je dat aangeven door een mailtje te sturen naar de commissie.

 

Scintilla's Jaarboek Commissie 2010/2011.

Huidige leden van deze commissie

Melissa Tijink VP Voorzitter
Jasper Vinkenvleugel VP Secretaris
Matthijs van Minnen VP Penningmeester
Bas van Laerhoven VP Algemeen lid
Eva Plas Algemeen lid
Remmelt Fopma Algemeen lid

Aankomende activiteiten door deze commissie

Geen activiteiten.

[Alle activiteiten]

Commissievacatures

Geen vacatures.

[Alle vacatures]