[woensdag 1 december 2021 13:37] - [34.207.247.69]

Matlab-cursus

In het begin van 2019 heeft de MasterCLASS een Matlab-cursus georganiseerd. Deze cursus was opgedeeld in twee dagen. De eerste dag was om je matlab kennis weer een beetje op te frissen of om de basis te leren voor deelnemers die nog onbekend waren met matlab. De tweede dag was de cursus voor gevorderden, om de kennis van de algemene matlabber uit te breiden.

Op de eerste dag (de opfriscursus) werd er eerst een presentatie geven waarna  je aan wat opdrachten kon gaan werken of zelf wat met matlab kon gaan spelen. De presentatie en de opdrachten zijn hier te vinden.

De tweede dag werd matlab gecombineerd met de meetapperatuur in de westzaal. Aan de hand van een handleiding werd er geleerd hoe er een verbinding gelegd kon worden met de meetapperatuur en hoe je vervolgens gegeven kon versturen en ontvangen. Deze gegeven werden vervolgens gebruikt in de laatste opdracht waar een bodeplot gemaakt werd van opamp circuit. Deze handleiding met opdrachten kan je vinden in dit bestand.

Alle bestanden die gebruikt zijn voor de cursus en een aantal andere bestanden die handig kunnen zijn tijdens het werken met matlab zijn hier te vinden.