[maandag 17 januari 2022 06:09] - [54.175.165.101]

Studiereis

Iedere twee jaar probeert Scintilla een studiereis te organiseren naar verre en exotische landen. Het criterium is wel dat je er nieuwe inzichten moet kunnen krijgen als electrotechnicus. Dit gebeurt door contact te leggen met lokale bedrijven en het proeven van de cultuur.

In het verleden zijn er al een aantal studiereizen geweest:

Hiervan zijn ook een aantal artikelen verschenen in verschillende edities van de Vonk:

  • Klik hier om het artikel te lezen over Ngoisang (The Vonk 282).
  • Klik hier om het artikel te lezen over Nonóma'e (The Vonk 293).

Organisatie

De organisatie van de studiereis verloopt via de SPOCK methode, de Scintilla's Piece of Cake Kommittee. Hierbij geldt het idee dat vele handen licht werk maken. Iedere deelnemer van de studiereis helpt mee met het organiseren ervan. Dit is onder te verdelen in vier commissies: acquisitie, grafisch, reisplanning en administratie.

Commissiewerk

De acquisitie commissie zoekt naar sponsoren en (bijbehorende) case studies. De grafische commissie ontwerpt een huisstijl, een website (zie de voorbeelden hierboven) en verschillende informatieboekjes. De reisplanning commissie is verantwoordelijk voor de reis, (vlieg)tickets, hotels en transport van goederen en personen. Daarnaast zijn zij de reisleiders van de reis. Als laatste is er de administratie commissie die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de inkomsten en uitgaven van de studiereis.

Veel van dit commissiewerk wordt gedaan in de avonden. De commissies nemen ongeveer evenveel tijd in beslag ook al varieert de werkdruk aan de hand van het stadium waarin de studiereis zich bevind.

 

Case studies

Om het geld voor de reis bij elkaar te zamelen wordt er gewerkt aan cases voor bedrijven en (vakgroepen van) de universiteit. Het meeste van het werk voor de case studies wordt gedaan tijdens de case study weekeinden. Voorbeelden van mogelijke opdrachten zijn: het vertalen van dictaten, literatuur onderzoek naar 'Through-Silicon Vias, de optimalisatie van het verpakken van koekjes in een productielijn en het orienteren van een satellietschotel.