[maandag 17 januari 2022 06:04] - [54.175.165.101]

Censores Cantus Scintillae

De Scintilla Cantus Pagina is gemaakt om leden van de E.T.S.V. Scintilla kennis te laten maken met het fenomeen "Cantus". De Cantus Scintillae hebben naast een hoog biergehalte ook een hoog sociaal gehalte. Dit houdt in dat het cantusbestuur en de deelnemers (de 'corona') er zorg voor dragen dat het cantus reglement zorgvuldig door iedereen zal worden nageleefd. Bij overtreding kan het voorkomen dat er een gepaste straf wordt uitgedeeld. Natuurlijk wordt er tijdens de cantus ook een verscheidenheid aan liederen gezongen.

Omdat van enkele liederen de melodie wellicht minder bekend is, proberen we via deze pagina de nodige geluidsbestanden ter beschikking te stellen zodat u de liederen voorafgaand aan een Cantus Scintillae kunt instuderen. (Indien er onduidelijkheid ontstaat omtrent tekst of melodie, aarzel dan niet om contact op te nemen met het bestuur ofwel een lid van de Censores Cantus Scintillae.

Wij wensen u veel plezier bij uw voorbereiding voor de eerstkomende Cantus Scintillae.

Traditie

In 1987 woonde een delegatie Scintillianen een cantus in Leuven (België) bij. Dit maakte een dusdanige indruk op deze Scintillianen dat zij besloten het zang- en bierfestijn thuis bij de vereniging te introduceren. Na een felle discussie of dit ietwat corporale gebeuren wel paste bij een studievereniging als Scintilla, zette een deel van de Scintillianen die het festijn in Leuven hadden bijgewoond door. In 1989 was de eerste Cantus Scintillae een feit tijdens het NIKE. Ondertussen hebben er reeds vele Cantus plaatsgevonden welke elke keer weer vol enthousiasme door de deelnemers werden begroet. Er zullen er dan ook zeker nog vele cantus volgen.